top of page
Foto 2021-11-12 12 09 14_edited.jpg

OM FABIAN OCH HELENA

Ibland känns mötet mellan två människor bara så där självklart. Som att man väntat på varandra och så är det äntligen dags att träffas. Precis så var det för oss. Det fanns inget val.

 

Vi upptäckte snabbt vår gemensamma nyfikenhet på inre utveckling och det som är större än vårt lilla avgränsade Jag. En längtan efter att känna sig levande och närvarande – att vara förnöjsam i vardagen, i full acceptans med det som är.

Båda njuter vi av att ha händerna i jorden, skapa vackra miljöer, att uppleva oss själva i dans, yoga och rörelse, att hitta stillheten i djup meditation och av att låta våra kroppar smälta ihop i kärlek, ömhet och förtrolighet. Vi möts även i vår vördnad för naturen.


Vår intention är att dagligen påminna varandra om att öppna upp för kärleken inom oss. Att vara i kontakt och leva livet fullt ut. Det är denna resa vi älskar att dela med andra. Nedan kan du läsa mer om våra erfarenheter som vi fått på vägen.

Om Helena

Helena är uppvuxen på en gård på den småländska landsbygden och har sedan barnsben haft naturen och djuren som sin naturliga livskälla. Att utbilda sig till landskapsingenjör och arbeta med träd och växter var ett naturligt val.

 

Hennes strävan efter inre och yttre hållbarhet ledde henne tidigt in i meditationens och tantrans rum. Helena är utbildad mindfulness-instruktör och har hållit kurser inom medveten närvaro i över 20 år. Främst använder hon naturen för att hjälpa människor att hitta ro och komma i kontakt med sig själva.  Detta har hon studerat hos Naturakademin och John Milton, och hon är även vägvisare inom metoden Flow learning. Under 2019 utbildade hon sig till samtalsterapeut enligt KBT metoden.

 

Helena har hållit Soloretreat där deltagarna får vara i stillhet i naturen i flera dagar. Hon har många års erfarenhet av att leda retreat och har själv deltagit och assisterat olika lärare inom tantra, sexsibility och personlig utveckling.

 

Helena har en naturlig fallenhet för att hjälpa sina medmänniskor när livet är tufft. Hon har stöttat och coachat många människor i kris, både som vän och som del av det emotionella stödet på kurser, festivaler och retreat.

Om Fabian

Fabian är född och uppvuxen i södra Tyskland. I 20 års åldern förde hans fascination över naturen och det praktiska arbetet med jord och skog honom till Sverige. Fabian är utbildad ekolog och har i många år arbetat med naturvård och ekologisk odling.

 

Redan som barn introducerades han till meditation, yoga och Thai Chi. Zen meditationen (i Sanbo Zen traditionen) har följt honom genom hela livet och han har nu praktiserat sittande meditation med olika lärare i över 30 år. Han har också en passion för yoga och har utövat Hatha yoga regelbundet i många år. Fabian är certifierad yogalärare i Sivananda traditionen. Tillsammans med Helena har han utforskat tantrans värld där hans nyfikenhet på inre processer, psykologi och andlighet har mötts. 

Kontakt

KONTAKT

 

 

Helena Edman och Fabian Mebus 

levandevardag@gmail.com

0733 633233 Helena

070 7307998 Fabian

 

Tack för ditt meddelande!

bottom of page