top of page

Möt Helena och Fabian i ett samtal om retreat för par

PARRELATIONER

Att leva i en nära relation är nog det svåraste som finns.

 

Och det härligaste,

när den lever.

Att öppna sig och bli sårbar i en relation kan vara så otroligt härligt och livgivande. Och samtidigt så läskigt, smärtsamt och obekvämt. I vårt möte ställdes våra liv på sin spets och vi får fortfarande möta både rädslor och lycka i en sällsam röra. Ibland stormar det rejält och det finns ingenstans att gömma sig. 

Tillsammans gör vi en lång resa för att lära oss att förstå oss själva och varandra. Vår intention är att kunna leva i en kärleksfull och innerlig vardagsrelation. Vi har inte alla svaren, men vi har ställt många frågor och lyssnat djupt. Och vi är beredda att försöka om och om igen – tillsammans.

 

Denna resa delar vi gärna med oss av genom att skapa trygga och avslappnade rum där du får möjlighet att stanna upp för att möta dig själv och din partner.

Foto 2021-11-12 11 46 31_edited.jpg
Parsamtal träffar och retreat

Sagt om Tantrakvällar...

Tack Fabian och Helena för att ni gör dessa träffar så inspirerande, inkluderande och glädjefyllda. Ni är så autentiska och öppna med era individuella upplevelser och reaktioner, vilket sätter en ton av ärlighet och öppenhet i hela gruppen. 

 

Jag kommer alltid hem med en väldigt bra känsla i kroppen efter våra träffar, men igår upplevde jag även djup, djup tacksamhet. Kanske en naturlig reaktion på att känna mig sårbar och möta min man i det. Öppnande och starkt. Tack!

                                              - Renée

Vi erbjuder parsamtal, tantrakvällar och retreat.

 

Parsamtalen är ett samtal - fysiskt eller online - där du och din partner möter oss båda. Era behov kommer att styra vår dialog, så det finns ingen färdig mall. Kanske längtar ni efter mer närhet och beröring, kanske har ni olika behov, kanske är det svårt att prata om något känsligt ämne eller kanske längtar ni efter att upptäcka nya vägar. Det är dock ingen parterapi, utan en mötesplats där vi delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar er till att uppleva mer förståelse, närhet och lust i ert möte. Kontakta oss så berättar vi mer och bokar in en tid som passar oss alla.

 

Under Tantrakvällarna möter vi ett antal par (max 10) och skapar en mjuk och behaglig afton tillsammans. Det är ett enkelt och skönt sätt att stanna upp en stund med din partner och att komma nära varandra i vardagen. Vi gör några enkla övningar tillsammans och pratar om ett ämne i gruppen. En kärleksboost i vardagen!

 

Retreaten är lite längre och går på djupet. Här jobbar vi med rädslor och förlåtelse, hängivelse, kommunikation, lust och njutning. Även om du bara gör övningar med din partner kommer ni att ha stort utbyte av de andra paren, eftersom många av oss upplever liknande saker i våra relationer. Och det är så befriande att kunna dela, lyssna och prata om sånt vi ofta håller inne med! 

 

Alla övningar och samtal är helt valfria, ingen tvingas att göra något mot sin vilja. Vi guidar gruppen varsamt och du får möjlighet att ge uttryck för det som finns inom dig - lust och glädje, sorg och längtan, ilska och smärta, njutning och närhet. Allt som finns där inne är tillåtet och välkommet.

 

Att känna oss levande, att öppna upp för kärleken inom oss och att ge oss själva, precis som vi är, till vår partner och till världen - det är det vi vill.

Vad gör vi på en retreat?

Övningarna följer gruppens behov i situationen, så vi har ingen exakt mall. Dock börjar vi alltid med att skapa en mjuk, avslappnad och tillåtande atmosfär där alla får landa i sin egen takt. Under retreaten gör vi övningar inom kommunikation, andning, stillhet, beröring och rörelse. Någon övning kan till exempel handla om att stanna upp och bara se på varandra - att verkligen titta. "Vem är du, min älskade, som jag får dela mitt liv med?"

Andra övningar handlar om att lyssna djupt på varandras ord och ljud. "Vad döljer sig i ditt inre, hur låter din röst när du får utrymme att uttrycka dig helt fritt?"

 

För oss är meditation en naturlig del av vardagen, vilket gör att vi ofta välkomnar tystnad i våra grupper. Det kan kännas lite ovant för en del i början, men brukar bli en av höjdpunkterna för de flesta. Att mötas bortom ord.

Sedan måste vi erkänna, att vi aldrig haft en retreat utan att dansa...för vi älskar att dansa! Men det är ingen snyggdans vi bjuder in till, utan till din dans, på ditt sätt, i din rytm. Det går alldeles utmärkt att inte vara med i dansen, fast hittills har det inte hänt.

Så här kan en dag se ut:

7-8  Morgonövning (görs enskilt i paren)

8-10 Morgonpass, t.ex. meditation och paryoga

10-13 Brunch och vila, ev. med hemuppgift utomhus

13-17 Eftermiddagspass, t.ex. kommunikationsövningar

17-18 Middag

18-21 Kvällspass, t.ex beröringsövningar

22   Tystnad

Retreat

Vad är tantra?

För oss handlar tantra om att vara närvarande i mötet med din älskade. Att verkligen mötas, långt bortom ord. För att kunna göra detta behövs en medvetenhet om mina egna behov, en lyhördhet inför min partner samt fungerande kommunikationskanaler. Det är detta vi övar på under retreaten.

Vem kan delta?

Alla som har en seriös, fast relation och vill fördjupa den. Kanske vill ni uppleva mer kontakt, förstå varandra bättre, bli inspirerade till nya sätt att mötas på eller kanske bara få en egen stund där ni pausar från vardagen.

I samtliga sammanhang kommer du enbart att jobba med din käresta, så detta är ingen bra plats att ragga på.

Att överraska sin partner med en retreat är ingen bra idé, såvida ni inte i förväg pratat om att ni båda vill detta.

Sagt om Parsamtal...

Oj så fint det var att ses! Min man uttryckte att det är så skönt att Fabian sätter så  fint ord på det vi pratat om utifrån ett manligt perspektiv.

Och det är så enormt befriande att han gör det, för då förstår jag, och så hittar vi det där mötet som jag längtar efter.

Ni två tillsammans är verkligen en jättefin kombination. Vi hoppas att ni kommer att fortsätta att jobba med par på det här sättet, för era olika förmågor kompletterar varandra så bra och det är så otroligt förlösande och härligt att möta er!

Helena & Fabian-1.jpg
bottom of page