top of page
Foto 2021-11-12 11 52 15_edited.jpg

SAMTALSTERAPI

Jag finns här för dig,

om du behöver någon att prata med.

Kanske känner du att det är svårt att hitta motivation till att ändra saker i ditt liv,

kanske känns vardagen jobbig,

eller kanske vill du bara att någon lyssnar.

Jag är samtalsterapeut med en bas i kognitiv beteendevetenskap (KBT). Detta kombinerar jag med Mindfulness, vilket jag praktiserat i över 25 år. I praktiken handlar det om att jag kommer att börja med att lyssna på dig. Hur känns det, där inne, om du skulle vara helt sann?

 

Nästa steg är att undersöka vad du behöver för att känna att du lever det liv du vill. Därifrån kan vi snitsla ut en stig i den riktning du önskar, och undersöka de eventuella hinder som står i vägen. Jag kommer att finnas med dig, som en vän på vägen.

Priser och tillvägagångssätt
Samtalet varar i 45 - 60 minuter, såvida vi inte kommer överens om något annat.
Pris per samtal: 800 kr.

Normalt möts vi 10 gånger, och om alla samtal bokas direkt ges 10% rabatt dvs du betalar 7 200 kr. Vid fler samtal så kommer vi överens om priset.
 

Främst tar jag emot klienter online, så du behöver inte gå någonstans. Om du bor på Österlen kan vi även ses fysiskt. Första samtalet är alltid gratis och där pratar vi om hur dina behov ser ut, just nu. Utifrån det gör vi tillsammans ett förslag på hur terapin kan utformas.

Några ord om min resa

Redan som tonåring började jag att intressera mig för både meditation och psykologi. Jag var nyfiken på vad som drev mig in i olika situationer, ofta gång på gång. Varför gör vi människor som vi gör och vem är det egentligen som bestämmer över mitt liv? Till vilken grad kan jag styra över min lycka, mitt fokus och mina rädslor? Och vad är det som får mig att tappa fotfästet?

Denna nyfikenhet har fört mig in i möten med buddhistiska munkar och ursprungsbefolkningar, jag har deltagit i många och långa meditationsretreat, otaliga kurser inom personlig utveckling och tantra. Genom åren har jag guidat många grupper och individer in i stillhet och närvaro. För jag har förstått att alla de där frågorna behöver en plattform att bli ställda på. Det behövs ett utrymme inombords för att kunna orientera och sortera bland rädslor, stress och lycka. Oavsett om du är jurist, polis, läkare eller trädgårdsmästare. I detta avseende är vi väldigt lika.

En stor inspiratör för mig är munken Thich Nath Hahn. Hans envisa fokus på medkänsla och omtanke präglar både mitt arbete med klienter samt hur jag själv försöker leva. Först handlar det om att stanna upp, sedan lugna ner, lyssna djupt och agera medvetet.

 

Att använda naturen, andningen och enkla vardagssysslor har blivit mina främsta verktyg för att ta med mig själv och andra hem. Hem till sig själv, till sin egen lugna, trygga vrå där allt får plats.

Sagt om Samtalsterapi... 

Jag vill bara tacka, tacka för samtalet i dag. Hur du fångar stunden och energin och hittar rätt, så att jag kan landa. Att du leder mig framåt, till lugn och insikt. Du är fenomenal. På att lyssna, höra, se, förstå, känna in, hitta, leta. Tack.

- Anna

 

Jag känner en sådan tacksamhet inför att jag träffat dig, hur du hjälper och leder in mig på de vägar som berikar mitt liv så enormt. Plötsligt kan jag sitta 6 timmar i bil med min mamma och njuta av det. 

Det är så stort Helena! Förstår du vilken fantastiskt förmåga du har! Alla kvinnor skulle behöva en Helena. Jag är bara så förundrad! Och lycklig för att jag fått möjlighet till vår kontakt.

- Anna

bottom of page